logo-kleur FVEF

FRIS VERDIENT EEN FLESJE!

 

 

 

flesjes 

De drankengroothandels en de frisdrankenindustrie hebben van 2008 tot 2017 gezamenlijk de campagne 'Fris verdient een Flesje' gevoerd. Door het gebruik van de kleine glazen horecafles wordt de kwaliteit in de horeca vergroot. De kleine horecafles zou de norm moeten zijn voor het serveren van fris in de bedienende horeca. De horecafles draagt professionaliteit en goed gastheerschap uit en de horecaondernemer vergroot hiermee het 'uitgevoel' van de consument. De GDH was een van de initiatiefnemers van deze kwaliteitscampagne. De andere partijen waren: FWS (de branchevereniging voor Frisdranken, Waters en Sappen), Coca-Cola Nederland, FrieslandCampina, Vrumona, Hero Benelux, Spadel, Unilever (Lipton Ice Tea), Van Kempen Fruitsappen (Jus de Pommes). Daarnaast werd de campagne ondersteund door de Koninklijke Horeca Nederland.

De campagne wordt niet meer actief gevoerd, maar  de boodschap van de campagne blijft staan:

"Fris verdient een Flesje!"


Kwaliteitsschildje aanvragen
Horecaondernemers die frisdranken, sappen en waters (uitgezonderd tafelwater) uit de kleine horecafles schenken kunnen een emaille kwaliteitsschild aanvragen. Met het emaille schildje op de gevel van een horecagelegenheid kunnen consumenten goed gastheerschap herkennen. Het eerste kwaliteitsschild is op 26 oktober 2010 uitgereikt aan de winnaar van de Misset Terras Top 100, Restaurant Boshuys Hermitage in Oisterwijk. 

U kunt per e-mail o.v.v. uw naam en adresgevens een schildje aanvragen:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Kwaliteit

 

Sprankelend fris

 

 

De kwaliteitsaspecten van frisdranken, sappen en waters in de kleine horecafles:

 

- altijd constant van kwaliteit

- hygiënischer 

- koolzuur bljfit optimaal

- merk is zichbaar

- een etiket met ingrediënten

- professionaliteit

- goed gastheerschap en vergroot het 'uitgevoel' van de consument

 

 

 

 

Contact / informatie:

het secretariaat van Fris verdient een flesje is ondergebracht bij de Vereniging van de Nederlandse Groothandels in Dranken in Den Haag.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inloggen